Fotografenprogramma II: Review canvas

Afgelopen oktober heb ik een eerste product van de CanvasCompany mogen reviewen. Nog steeds en prachtig product om naar te kijken (zie review). Vandaag aflevering II: reviewen van een canvas. Deze is besteld bij CanvasCompany.nl (dochteronderneming van http://www.fotocadeau.nl/). Ik heb een foto van een zonsondergang in de Ardennen genomen. Simpelweg omdat ik dit een erg mooie foto vind. De foto is afgelopen zomer 2016 genomen vanuit de achtertuin van het vakantiehuisje waar we zaten (Bonnerue).

Vergelijken met een ander canvas gaat niet, eenvoudigweg omdat ik nog geen ander canvas heb.

Bestelprocedure

Dit keer is dus een foto op canvas aan de beurt. De bestelprocedure op https://www.canvascompany.nl/ is gelijk aan aan die van FotoOpAluminium.nl. Snel, makkelijk en eenvoudig. Dit keer een eigen formaat gekozen: 70 x 40 cm en de standaard 2cm dikte genomen.

Levertijd

De levertijd was dit keer echt optimaal. De bestelling had ik de 21e in de loop van de ochtend geplaatst. De volgende dag had ik 'm al in huis. Of ze mijn bestelling met voorrang behandeld hebben weet ik niet, maar dit is echt snel.

Product

Ik heb nog niet eerder een canvas besteld, maar een pakket in alleen bubbeltjeplastic en een stuk karton aan de voorkant oogt wat apart. Wellicht is dit omdat ik een afwijkend formaat gekozen heb? Hoe dan ook, bescherming lijkt afdoende op het eerste gezicht

Verpakking voorzijde

Verpakking achterzijde

Na het uitpakken ziet de achterkant er als volgt uit:

De 'specificaties' van het canvas

Het houten frame oogt van goedkoop hout

De eerste indruk van de voorkant van het canvas was goed: mooi en strak en prettig om naar te kijken. Wat met wel opviel was dat de kleuren iets afwijken van de oorspronkelijke foto. De foto is meer oranje/geler. De vergelijking is lastig te maken, maar onderstaande foto's geven wel vrij nauwkeurig de verschillen weer.

Voorzijde van het canvas

Originele foto (Bonnerue, België 2016)

De kwaliteit van de print is verder wel prima. Helaas zaten er al twee (kleine) beschadigingen op. Een op de bovenrand en een rechtonder bij de hoek.

Een ander minpuntje is dat het frame zelf niet helemaal recht is. De linker onderhoek en rechterbovenhoek 'wippen' op. Onderstaande foto's laten dit duidelijk zien. Aan de muur hang hij daarom ook niet zo mooi en dat is erg jammer.

Bij de drie hoeken op tafel, komt de rechter bovenhoek een eind los van de tafel.

Op de muur hangt het canvas door het kromme frame niet helemaal netjes. Zeker van een zijaanzicht valt dit op

Het ophangsysteem

Het ophangsysteem dat je er bij kan bestellen is een tandhanger. Deze is in vergelijking met andere winkels vrij prijzig ('slechts' €3,47) terwijl je deze bij andere winkels al vanaf €1,99 kan kopen. Maar goed, je hoeft deze natuurlijk er niet bij te doen.

Het bevestigen van de tandhanger was eenvoudig te doen. Wel moet je even uitmeten waar het midden zit en dan is het klusje gauw geklaard.

Het resultaat!

Conclusie

De levering was uitzonderlijk snel. De bestelprocedure is eenvoudig en overzichtelijk. De kwaliteit van de print is over het algemeen goed. Ook al wijken de kleuren iets af, blijft het toch fijn kijken.

Het is wel jammer dat er al twee (zij het kleine) beschadigingen op zaten. Wat mij het meest stoort, is dat het frame niet recht is. Als ik er vanaf de bank naar kijk, zie je dat hij niet strak/netjes tegen de muur hangt.