Fotografenprogramma: Review I - FotoOpAluminium.nl

Zoals eerder al vermeld, werd ik eind augustus benaderd door iemand van CanvasCompany of ik wilde deelnemen aan het fotografenprogramma. En dat is natuurlijk altijd leuk om te doen.

Vandaag deel 1 over het eerste product dat ik mocht uitproberen: een foto op aluminium. De foto is besteld bij http://www.fotoopaluminium.nl/ (dochteronderneming van http://www.fotocadeau.nl/) en heeft de afmetingen van 30 x 40 cm (b x h). Ik heb een foto van Brough castle in de UK genomen. De kleurstelling in combinatie met de ruïne vind ik mooi en was benieuwd hoe deze op aluminium uitkomt.

Bestelprocedure

De bestelprocedure was eenvoudig, overzichtelijk en snel. In een aantal stappen wordt je het hele proces meegenomen. Allereerst kan je kiezen om een foto te uploaden van je computer, tablet of smartphone, maar ook een foto van je Facebook-, Instagram- of Flickr-account te gebruiken.

Vervolgens kan je eenvoudig het formaat en de uitsnede bepalen en ook zelf bepalen of je de uitsnede wilt vergroten of verkleinen en welk deel van de foto je gebruiken wilt.

De volgende stap geeft je de mogelijkheid om wat extra opties in te stellen. Het ophangsysteem is wel handig als je de foto wilt ophangen, maar daar moet je wel extra (€ 5,95!) voor betalen. Tot slot kan je aangeven hoeveel exemplaren je wilt en kan je de bestelling plaatsen.

Levertijd

Ik had de foto op zaterdagavond besteld en donderdag daarop in huis. Dat is, als je het weekend niet meerekent wel iets lang, maar het resultaat mag er zijn!

Product

Altijd leuk als het pakket binnenkomt. Snel open maken en kijken hoe die geworden is. Het product was netjes en goed verpakt. Het ophangsysteem zat ook netjes aan de achterkant van de foto, zodat deze geen beschadigingen kon veroorzaken aan de foto zelf.

Verpakking van product

Mijn eerste reactie op de foto op aluminium was: wauw, da's wel heel mooi! De kwaliteit oogt zeer goed en de kleuren zijn ook exact van wat ik ervan verwachtte. Na wat nauwkeuriger onderzoek ben ik nog steeds van mening dat het een kwalitatief hoogstaand product is, waar ik zeer content mee ben. Het oppervlak is netjes en zonder krassen. Er zat op een plek wat roodachtige viezigheid op (geen idee wat het was), maar dat kon ik er zonder problemen afvegen.

Net uit de verpakking

Een minpuntje vond ik de hoeken. Deze waren niet helemaal netjes afgesneden.

Er zaten nog restjes aan die ik zelf heb moeten verwijderen.

 

 

Het ophangsysteem klinkt meer als dat het is. Echter het doet waarvoor het gemaakt is. Overigens is het verwarrend dat op de website bij het bestellen staat '24 uur laten uitharden', terwijl op het zakje '60 min' staat. Ik heb de foto na ruim 2 uur opgehangen, en hij hangt nog steeds. Wellicht dat je bij een groter formaat langer moet wachten?

Ophangsysteem

Het resultaat!

Al met al ben ik zeer tevreden met de kwaliteit van deze foto en geniet ik er elke dag van als ik hem zie hangen.